Preşedintele algerian, Abdelaziz Bouteflika, a informat Consiliul Constituţional despre demisia sa „cu începere de astăzi”, marţi, au anunţat media oficiale algeriene, relatează AFP.

Abdelaziz Bouteflika „a înştiinţat oficial Consiliul Constituţional despre încetarea mandatului său de preşedinte al republicii” cu începere „de astăzi”, marţi, potrivit informaţiilor prezentate online la televiziunea naţională, la câteva ore după ce armata algeriană a criticat din nou autoritatea preşedinţiei ţării.

Luni, Bouteflika, care se afla într-o stare precară de sănătate, apărând rareori în public, de când a suferit un accident vascular cerebral în 2013, a declarat că va renunţa la mandatul de preşedinte înainte de 28 aprilie.

Succesorul său va fi Abdelkader Bensalah, preşedintele camerei superioare a Parlamentului, care va ocupa funcţia de preşedinte interimar, timp de 90 de zile, până la alegeri.

Bouteflika are 82 de ani și se află de 20 de ani la cârma țării din nord-vestul Africii. În ultimele săptămâni Algeria a fost cuprinsă de proteste împotriva șefului statului.

mai mult la :  cotidianul.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.